Babe, bekend om haar gezonde en culinaire babyvoeding heeft samen met sterrenchefs Jonnie Boer van De Librije*** en Sidney Schutte** een speciale babyeditie gemaakt. Twee culinaire smaken die toegevoegd worden aan de bestaande Babe collectie van 6 heerlijke smaken, vanaf 8 maanden.

Jonnie Boer heeft een frisse smaak ontwikkelt met een combinatie van pompoen, mango en kiwi aangevuld met vezelrijke havermout en banaan. Dit gerecht is goed te gebruiken als ontbijt of tussendoortje.

We vragen de nummer 1 chef van Nederland Jonnie Boer over zijn ervaringen:

Wat roept het proeven van de smaken van Babe bij je op?

Ik vind ze heerlijk met als favoriet die frisse met de acerola kersen (Babe smaak: Forest Pearl). Het is goed dat kinderen wennen aan zuren en is gezond ook. Die smaken zouden trouwens ook een uitkomst zijn voor mensen die last hebben van hun gebit of mond. Zo krijg je toch zeer voedzaam en smakelijk voedsel binnen.

Zijn er bepaalde geuren of smaken uit je kindertijd die je gevoelens over eten hebben beïnvloed?

Jazeker zegt hij lachend. Ik ben geboren in een café en van de geur van frituur kan ik over mijn nek gaan. Ook herinner ik me dat ik rond de leeftijd van 5 jaar was en het onweerde. Mijn moeder haalde me dan uit bed en kreeg ik van haar een gesneden tomaat met suiker om me rustig te krijgen. Die smaak kan ik me goed herinneren.

Had je affiniteit met babyvoeding voordat je met Babefoods samenwerkte?

Ik heb vroeger een recept voor babyvoeding gemaakt. Dit was voor het TV programma De keuringsdienst van waarde en ik wordt regelmatig gevraagd of ik nog recepten heb voor kinderen. Het is heel leuk om samen met Babe nieuwe smaken te ontwikkelen.

Veranderde je relatie met eten toen je zelf kinderen kreeg?

Nee niet echt. We eten altijd de beste kwaliteit en 100% biologisch. Ik heb zelf een moestuin met meer dan 400 verse kruiden. De kinderen hebben altijd lekker meegegeten.

Hebben sterren chef-koks het moeilijk om hun kinderen ook groenten te laten eten?

Niet echt. Mijn kinderen hebben volgens mij zelf groente leren eten. Daarbij waren we best streng, gewoon opeten haha.

Zijn er trucs om kinderen gezond te laten eten?

Als ze niet willen eten dan pak je het anders aan. Je kunt bijvoorbeeld iets pureren of bakken waardoor het aantrekkelijker wordt om op te eten. Geef nooit op.

Wat is je vroegste herinneringen in de keuken die je kunt delen?

Dat mijn moeder havermout met melk voor me maakte.

Wat is je favoriete ontbijt?

Het pittig eitje bij Brass Boer Bonaire. Een van de specialiteiten van ons restaurant in Bonaire waar je met je voetjes in het zand kunt eten.

Wat is het voedsel dat we allemaal in 2022 moeten proberen?

De Rembrandt druif. Deze heeft een unieke smaak die je eens zou moeten proberen. Dit is een Nederlandse druif die 100 jaar is weggeweest. Ik denk dat kinderen de smaak geweldig vinden.

 

 

Bestellen