Persbericht

Eerste gezonde, gepasteuriseerde én houdbare babyvoeding  

Amsterdam, maandag 8 november, 2021- In deze coronatijden is het belangrijk dat ook baby’s, peuters en kleuters bouwen aan hun immuunsysteem. Familiebedrijf Kesbeke en Chef Jasmine slaan de handen ineen en introduceren Babe pure baby food: de eerste houdbare biologische babyvoeding met maximaal vitaminebehoud, die slechts een milde hittebehandeling ondergaat in de vorm van pasteurisatie. Elk potje zit vol superfoods, kruiden en vitamines.

Het kostte enkele jaren research en twee jaar ontwikkelingstijd om de unieke babyvoeding op de markt te brengen. De van oorsprong Perzische Jasmine die al van jongs af aan een passie voor koken heeft, bedacht alle recepten. Familiebedrijf Kesbeke produceert de innovatieve voeding in eigen huis.

Chef Jasmine: “De eerste 1000 dagen van een baby en peuter zijn het allerbelangrijkst qua voeding. Toch kopen we potjes in de supermarkt waar nauwelijks voedingsstoffen in zitten; het is allemaal gesteriliseerd. Werkende moeders en vaders hebben namelijk geen tijd om elke avond een vers prakje neer te zetten. Echter: we zouden niet moeten hoeven kiezen tussen gemak en gezond.”

Onderzoeksrapport Unicef

Toen uit het onderzoeksrapport (https://www.unicef.nl/files/UNI_Onderzoeksrapport_Deverleidingnaarongezond.pdf) van Unicef bleek dat gezonde voeding voor kinderen te weinig centraal staat bij Nederlandse supermarkten, en de meeste producten te veel suikers, zout, te weinig vezels en vitamines bevatten, wist chef Jasmine dat ze hier iets mee wilde doen. Jasmine: “Het is mijn missie om een gezondere wereld met gezondere baby’s te creëren. Ik wil ieder kind de juiste bouwstenen bieden om optimaal te groeien én zorgen voor eettafels vol fijnproevers die genieten van goed en gezond eten.

De kracht van Babe: superfoods en kruiden

Babe bevat de beste superfoods en kruiden. Denk aan granaatappel, kokos, acerola, lijnzaad, kurkuma en gember. Chef Jasmine creëert de meest smakelijke culinaire combinaties: “De recepten zitten vol met vitamines waarbij er rekening is gehouden met de schijf van vijf, zijn 100% biologisch, hebben minimaal acht ingrediënten per smaak én bevatten geen toevoeging van e-nummers, zout of suikers. De kruiden en ingrediënten voeden het lichaam en stimuleren de spijsvertering, het immuunsysteem, de darmen, de ogen, stofwisseling, hersenen, schildklier en botten. De combinaties van kruiden zorgen ook dat kinderen een breder smaakpallet ontwikkelen.”

Pasteuriseren in plaats van steriliseren

Oos Kesbeke: “We betrokken gedurende het proces voedingstechnoloog IJsbrand Velzeboer erbij. Hij adviseerde voor alle Babe producten een milde hittebehandeling, in de vorm van pasteurisatie tussen 75 en 80 graden °C, waardoor de verse eigenschappen en natuurlijke voedingswaarden intact blijven. De vitamines worden nauwelijks afgebroken en er vindt geen verbranding plaats van bijvoorbeeld eiwitten, wat allergische reacties kan veroorzaken.” Velzeboer: “Dit is wel het geval bij potjes waarvan de inhoud gesteriliseerd wordt bij 127 graden °C of hoger, zoals je ze in de schappen ziet liggen. Zo biedt Babe grote voordelen ten opzichte van andere babyvoeding.”

Sterrenchefs lanceren speciale editie

In december 2021 gaat Babe in zee met twee sterrenchefs: Jonnie Boer van De Librije*** en Sidney Schutte van Spectrum**. Samen hebben zij een speciale babyeditie gemaakt die tijdens de feestdagen gelanceerd wordt.

Over Chef Jasmine en Babe

Chef Jasmine is oprichter van Babe en wil de wereld van baby- en kindervoeding veranderen. Ze gaf haar leven als succesvol fiscaal en notarieel jurist op en volgde haar passie. Na jarenlange research naar gezonde voeding, leerde ze in De Librije’s atelier koken volgens de standaarden van chef Jonnie Boer en ontdekte het belang van kwalitatieve, gezonde voeding én: hoe belangrijk smaak is voor zowel oud als jong. Het beste voorbeeld ziet ze thuis. Haar zoon Maximilian at al vanaf zijn tweede exotische groenten en geniet nog steeds van alle nieuwe smaken. Dochter Jasmijn is de grootste fan van mama’s kookkunsten en al echt een culinaire fijnproever. Nu brengt ze al haar kennis, ervaring én liefde samen in de maaltijden van Babe. www.babefoods.com

Verkooppunten Bol.com/ Amazon Nederland & Duitsland / Gorillas Nederland

Over Kesbeke Fijne Tafelzuren

De familie Kesbeke wordt gedreven door innovatie. Het familiebedrijf uit Amsterdam, beroemd geworden door de tafelzuren, werkt elke dag aan het slimmer, duurzamer en verantwoorder produceren van voedingsmiddelen middels nieuwe technieken en duurzame materialen. Als enthousiaste partner van Babe zorgen ze voor de productie van houdbare, gezonde, 100% biologische en culinaire babyvoeding. Een productie waarin een optimale balans is tussen People, Planet en Profit en waarmee ze samen werken aan een goede toekomst voor de volgende generaties. www.kesbeke.nl

Bestellen